Moscova justifică trimiterea bombardierelor în zona Guam

Forţele aeriene ruse au justificat, vineri, zborul efectuat miercuri de două bombardiere ale lor în apropierea bazei americane de la Guam, în Oceanul Pacific, acuzând Statele Unite că fac acelaşi lucru, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Moscova justifică trimiterea bombardierelor în zona Guam

Moscova justifică trimiterea bombardierelor în zona Guam

"Şi atunci când americanii survolează graniţele noastre, cum este ?", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene, Aleksandr Drobişevski, întrebat cu privire la reacţia Pentagonului la acest incident interpretat ca o reluare a practicilor din timpul Războiului Rece.

Joi, un oficial de rang înalt din cadrul Forţelor aeriene, generalul Pavel Androsov, a stârnit uimire anunţând zborul efectuat de două bombardiere ruseşti în apropierea bazei de la Guam.

"Aviaţia strategică a trecut un test. Cu succes, aş spune", a declarat el, citat de agenţia RIA Novosti.

Pentagonul a confirmat, joi, acest zbor în apropierea bazei sale de la Guam, precizând că cele două bombardiere ruseşti TU-95 nu s-au apropiat suficient de mult pentru a justifica o reacţie.

Survolarea zonei din nordul Pacificului şi al Atlanticului de către bombardierele sovietice era o practică frecventă în timpul Războiului Rece.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici