Moscova: Noile sancţiuni occidentale impuse Rusiei ar putea avea consecinţe GRAVE

Noile sancţiuni occidentale impuse pe fondul crizei din Ucraina ar putea avea consecinţe "grave" asupra creşterii economice a Rusiei, admite ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev, citat de AFP.

1459 afișări
Imaginea articolului Moscova: Noile sancţiuni occidentale impuse Rusiei ar putea avea consecinţe GRAVE

Noile sancţiuni occidentale impuse Rusiei ar putea avea consecinţe "grave", admite Moscova (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rusia s-a pregătit pentru trei scenarii în cazul înăspririi sancţiunilor. "În cel mai rău caz, creşterea economică ar putea trece în mod grav într-o zonă negativă", a explicat Uliukaev.

"Nivelul intestiţiilor ar putea scădea semnificativ, la fel veniturile, inflaţia va creşte, iar rezervele de stat se vor diminua", a explicat ministrul rus al Economiei.

Liderii Uniunii Europene au oferit Rusiei un interval de trei zile pentru aplicarea unor măsuri concrete în scopul detensionării situaţiei în estul Ucrainei, în caz contrar avertizând cu impunerea de sancţiuni suplimentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici