Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind interceptarea "neprofesionistă" a unui avion

Rusia a anunţat că a trimis, vineri, un avion care să intercepteze o aeronavă a SUA ce se apropia de graniţele ţării deasupra Mării Baltice întrucât aceasta îşi dezactivase transponderul, necesar pentru identificare, Pentagonul catalogând anterior manevrele ruse drept "nesigure şi neprofesioniste".

2663 afișări
Imaginea articolului Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind interceptarea "neprofesionistă" a unui avion

Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind interceptarea "neprofesionistă" a unui avion (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Pentagonul a comunicat vineri faptul că un avion RC-135 al forţelor aeriene americane efectua un zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional, iar un avion rus de luptă de tip SU-27 l-a interceptat "într-un mod nesigur şi neprofesionist", potrivit Reuters online.

Potrivit CNN, avionul rus s-a apropiat până la o distanţă de aproximativ 30 de metri de avioul american şi a efectuat un tonou.

"Toate zborurile avioanelor ruse unt efectuate în conformitate cu legislaţia internaţională de folosire a spaţiului aerian", a anunţat Ministerul rus al Apărării.

"Forţele aeriene americane au două soluţii: fie să nu desfăşoare zboruri în apropiere de graniţele noastre, fie să activeze transponderul pentru identificare", a mai subliniat ministerul.

"Începem să ne obişnuim cu insultele Pentagonului privind presupuse manevre lipsite de profesionalism atunci când avioanele noastre de vânătoare interceptează avione-spion americane la graniţa cu Rusia", a mai transmis Ministerul rus al Apărării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici