Moscova: Rusia şi Marea Britanie sunt pregătite să depăşească impasul din relaţiile bilaterale

Rusia şi Marea Britanie sunt pregătite să ia măsuri pentru a depăşi impasul care se înregistrează în relaţiile ruso-britanice, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Mosocva, după întrevederea între şefii diplomaţiei din cele două state.

815 afișări
Imaginea articolului Moscova: Rusia şi Marea Britanie sunt pregătite să depăşească impasul din relaţiile bilaterale

Moscova: Rusia şi Marea Britanie sunt pregătite să depăşească impasul din relaţiile bilaterale

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a întreprins vineri o vizită oficială la Moscova, în cursul căreia a discutat cu omologul său rus, Serghei Lavorv.

"Subiectele discuţiei au fost serioase. În mod natural, au inclus căi de a scoate relaţiile Rusia-Marea Britanie din impasul în care au fost aduse, nu de către Moscova", a declarat Zakharova pentru postul de televiziune Rossiya-1, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

"Suntem gata să începem eforturile pentru a le scoate (din impas). Implică o serie de chestiuni bilaterale, şi, în mod natural, probleme internaţionale, despre care Serghei Lavrov a vorbit astăzi (vineri, n.red.), care necesită implicarea principalilor actori mondiali şi, desigur, membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici