Moscova se opune oricărei rezoluţii ONU care autorizează folosirea forţei împotriva Damascului

Rusia se opune oricărei rezoluţii a Consiliului de Securitate care ar permite folosirea forţei împotriva Siriei, a anunţat vineri un adjunct al ministrului rus de Externe.

572 afișări
Imaginea articolului Moscova se opune oricărei rezoluţii ONU care autorizează folosirea forţei împotriva Damascului

Preşedintele rus Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia este împotriva oricărei rezoluţii a Consiliului se Securitate al ONU care prevede posibilitatea folosirii forţei", a declarat Ghenadi Gatilov, citat de agenţia oficială Itar-Tass.

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU au participat joi la o reuniune scurtă, la solicitarea Rusiei, un aliat aprig al Damascului, fără să îşi apropie punctele de vedere.

Pe de altă parte, Parlamentul britanic a respins o moţiune care apăra principiul unei intervenţii militare împotriva Siriei.

Cu toate acestea, secretarul american al Apărării Chuck Hagel a declarat vineri că Statele Unite caută în continuare "o coaliţie internaţională" care să răspundă presupusului atac cu arma chimică al regimului lui Bashar al-Assad asupra unor civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici