Moussavi participă la manifestaţia de la Teheran

Mir Hossein Mousavi, candidat declarat învins în urma scrutinului prezidenţial din 12 iunie, s-a alăturat manifestanţilor în cursul marşului organizat, joi, la Teheran pentru a şasea zi consecutivă, în semn de protest faţă de rezultatele scrutinului, au declarat mai mulţi martori.

9 afișări
Imaginea articolului Moussavi participă la manifestaţia de la Teheran

Un nou miting al opoziţiei a început la Teheran (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Stăteam în faţa clădirii Telecomunicaţiilor. Mousavi a sosit în jurul orei locale 18.00 (16.30, ora României). A coborât din maşină şi s-a adresat mulţimii", a declarat unul dintre martori.

Zeci de mii de iranieni, susţinători ai lui Mir Hossein Mousavi, au început joi o nouă manifestaţie la Teheran, în cea de a şasea zi consecutivă, potrivit unor martori.

Manifestanţii, majoritatea îmbrăcaţi în negru, în memoria celor şapte persoane împuşcate mortal luni, s-au adunat iniţial în Piaţa Imam, în sudul capitalei, îndreptându-se ulterior către nord, pe bulevardul Ferdowsi.

Aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele două zile, participanţii defilau în linişte şi purtau numeroase fotografii ale lui Moussavi, având legate la braţ panglici verzi, culoarea folosită de acesta în timpul campaniei electorale.

"Nu am dat morţi ca să acceptăm urne trucate", scria pe o pancartă.

"Moussavi: defilaţi în linişte şi calm", era consemnul scris pe o altă pancartă.

Manifestanţii cer anularea alegerilor prezidenţiale de la 12 iunie, câştigate, potrivit datelor oficiale, de preşedintele Mahmoud Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici