Muammar Kadhafi a murit din cauza unei răni la cap, provocată de un glonţ

Fostul lider libian Muammar Kadhafi a murit din cauza unei răni la cap, provocată de un glonţ joi, în cursul unui schimb de focuri la Sirt, oraşul său natal, a declarat şeful executivului Consiliului Naţional de Tranziţie(CNT), Mahmoud Jibril.

767 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi a murit din cauza unei răni la cap, provocată de un glonţ

Muammar Kadhafi a murit din cauza unei răni la cap, provocată de un glonţ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când a fost găsit, el era în stare bună şi avea o armă", a declarat Jibril într-o conferinţă de presă la Tripoli, adăugând că fostul lider a fost ulterior condus la o camionetă.

"Când vehiculul a demarat, a fost prins într-un schimb de focuri între combatanţi pro-Kadhafi şi revoluţionari şi a fost ucis cu un glonţ în cap", a adăugat el.

"El a fost în viaţă până la sosirea la spitalul" din Misrata, a precizat şeful executivului CNT.

Anterior, Mohamed Leith, comandantul forţelor CNT din zona situată la sud de Misrata, a declarat că Muammar "Kadhafi se afla într-un Jeep asupra căruia rebelii au deschis focul. El a coborât şi a încercat să fugă. S-a refugiat într-un canal. Rebelii au deschis focul din nou şi el a ieşit ţinând un kalaşnikov într-o mână şi un pistol în cealaltă".

"El a privit în stânga şi în dreapta, întrebând ce se întâmplă. Rebelii au deschis focul din nou, rănindu-l la umăr şi la picior, iar el a murit mai târziu", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici