Muammar Kadhafi anunţă o ofensivă împotriva oraşului Benghazi începând "din această seară"

Liderul libian Muammar Kadhafi a declarat, joi, că forţele guvernamentale vor ataca în cursul serii oraşul Benghazi, bastionul rebelilor situat la circa 1.000 de kilometri est de Tripoli, într-un mesaj transmis de televiziunea libiană.

56 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi anunţă o ofensivă împotriva oraşului Benghazi începând "din această seară"

Muammar Kadhafi anunţă o ofensivă împotriva oraşului Benghazi începând "din această seară" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Decizia a fost luată. Pregătiţi-vă, ajungem în această seară!", a declarat el într-un discurs adresat locuitorilor acestui oraş.

"Îi vom vâna pe trădătorii din Benghazi", a adăugat el.

Kadhafi a promis, de asemenea, să îi ierte pe rebelii care predau armele la Benghazi. "Cei care predau armele şi fug în această seară nu au de ce să se îngrijoreze. Nu îi vom urmări", a asigurat colonelul Kadhafi în mesajul adresat locuitorilor acestui oraş, al doilea ca mărime din ţară.

O revoltă fără precedent împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, aflat la putere de aproape 42 de ani, a izbucnit la jumătatea lui februarie în Libia.

Benghazi este sediul Consiliului naţional de tranziţie, instanţa conducătoare înfiinţată de insurgenţi.

După ce au preluat controlul de la insurgenţi în mai multe oraşe din estul ţării în ultimele zile, forţele loiale colonelului Kadhafi sunt "la intrarea" în Benghazi, a declarat anterior televiziunea oficială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici