Muammar Kadhafi ar fi fugit din Libia cu aur şi bani

Colonelul Muammar Kadahfi ar fi fugit din Libia noaptea trecută, cu un convoi din care ar face parte inclusiv camioane pline cu aur şi bani, şi s-ar îndrepta spre Burkina Faso, care i-ar fi oferit azil în cadrul unui acord încheiat cu Africa de Sud, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

732 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi ar fi fugit din Libia cu aur şi bani

Muammar Kadhafi ar fi fugit din Libia cu aur şi bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Convoiul, format din susţinători ai colonelului, inclusiv şeful serviciilor sale de securitate Mansour Dhao şi luptători tribali, ar fi traversat deşertul către Niger, ajungând marţi seara în capitala Niamey.

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii sugerează un acord extraordinar încheiat între Africa de Sud şi Franţa, care acţionează în numele NATO, pentru a "preveni vărsări de sânge ulterioare" prin permisiunea acordată lui Kadhafi şi familiei acestuia de a părăsi ţara.

Noii lideri din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie au refuzat să confirme acest presupus acord, care i-ar permite dictatorului să petreacă cel mult 72 de ore în tranzit către Niger. Kadhafi ar fi însoţit de fiul său Seif al-Islam.

Oficialii rebeli au confirmat independent că un convoi format din zece vehicule care transportau aur, euro şi dolari a trecut în Niger marţi, cu ajutorul luptătorilor tribali.

Kadhafi şi fiul lui Saif al-Islam ar rămâne o vreme în capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, dar aceasta nu ar fi destinaţia lor finală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici