Muammar Kadhafi are dificultăţi în a stabili comunicarea cu militarii săi, susţine Canada

Liderul libian Muammar Kadhafi este constrâns "să se ascundă" din cauza bombardamentelor avioanelor NATO la Tripoli şi are "din ce în ce mai multe dificultăţi în a stabili comunicarea" cu militarii săi aflaţi pe teren, a declarat miercuri un oficial de rang înalt al armatei canadiene.

346 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi are dificultăţi în a stabili comunicarea cu militarii săi, susţine Canada

Muammar Kadhafi are dificultăţi în a stabili comunicarea cu militarii săi, susţine Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne dăm seama că Kadahfi însuşi este în situaţia de a se ascunde, el are, prin urmare, dificultăţi în a stabili comunicarea cu trupele sale şi a desfăşura acţiuni împotriva securităţii civililor", a declarat generalul de brigadă Richard Blanchette, în cadrul unei conferinţe prin telefon.

Canada este una dintre principalele ţări implicate în misiunea NATO din Libia, ţară arabă din Africa de Nord, condusă timp de aproximativ 42 de ani de colonelul Muammar Kadhafi, ţinta unei mişcări de contestare populară fără precedent, care s-a transformat în mişcare armată.

Avioanele NATO au efectuat 8.100 de zboruri operaţionale de la începutul misiunii în martie, inclusiv 3.100 de misiuni de luptă. Aeronavele CF-18 canadiene au efectuat 324 dintre aceste misiuni de luptă, dintre care 34 în ultima săptămână, şi au largat în total 240 de bombe de fabricaţie americană, a declarat un oficial din cadrul armatei canadiene.

"Dacă vă uitaţi la ce s-a întâmplat la Misrata, de exemplu, noi suntem convinşi că am influenţat situaţia în mod pozitiv, un foarte mare număr de civili este protejat", a subliniat Blanchette.

"Trupele lui Kadhafi, în numeroase zone, nu mai pot afecta populaţia civilă pentru că artileria care a bombardat în mod repetat oraşul a fost respinsă spre exterior", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici