Muammar Kadhafi condamnă terorismul

Liderul libian Muammar Kadhafi a condamnat terorismul miercuri, la Paris, şi a apreciat că reţeaua al-Qaida nu îşi va putea atinge obiectivele "de a-şi extinde imperiul".

2 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi condamnă terorismul

Muammar Kadhafi condamnă terorismul

"Este clar, ceea ce am spus are legătură cu lupta împotriva terorismului. Condamnăm (terorismul)", a declarat Kadhafi într-un interviu acordat postului de televiziune internaţional France 24.

"Acest lucru nu este suficient. Va trebui să aflăm care sunt cauzele terorismului", a adăugat el, subliniind că statele nu se pot mulţumi cu un "plan de securitate" pentru a-l combate.

"În timpul războaielor de eliberare, nu era numit terorism, ci luptă armată între colonizatori şi colonizaţi", a explicat Kadhafi. "Astăzi nu mai este vorba de o luptă între colonizatori şi colonizaţi, este un fenomen orb, un terorism fără motiv", a adăugat el.

Kadhafi a subliniat că atentatele sângeroase de marţi de la Alger, revendicate de ramura al-Qaida din Maghreb, constituie "un act criminal care nu are nici un scop".

"Poate că există o direcţie secretă precum cea a reţelei al-Qaida care încearcă să îşi aşeze puterea şi să îşi extindă imperiul", a apreciat Kadhafi. "Nu cred că îşi vor putea atinge obiectivele", a adăugat el.

Anterior, Kadhafi condamnase atentatele din Alger într-o conferinţă de presă. În timpul unei a doua întrevederi, miercuri, preşedintele francez Nicolas Sarkozy îi ceruse lui Kadhafi să "facă gestul" de a condamna public atentatele din Alger.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici