Muammar Kadhafi declară că nu se va preda şi va câştiga bătălia pentru Tripoli

Liderul libian, Muammar Kadhafi, a declarat duminică seară, într-un nou mesaj audio difuzat de televiziunea de stat, că nu se va preda şi va ieşi victorios din bătălia pentru Tripoli, după ce rebelii au lansat un asalt asupra capitalei.

372 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi declară că nu se va preda şi va câştiga bătălia pentru Tripoli

Muammar Kadhafi declară că nu se va preda şi va câştiga bătălia pentru Tripoli

Kadhafi, care a transmis al doilea mesaj audio în decurs de mai puţin de 24 de ore, pare în continuare combativ, în pofida faptului că trupele sale au pierdut în ultimele zile controlul în mai multe oraşe din estul şi vestul ţării, iar insurgenţii au lansat sâmbătă seară o operaţiune de amploare asupra capitalei.

"Nu ne predăm. Nu abandonăm Tripoli în faţa ocupanţilor şi a agenţilor lor. Sunt alături de voi în această bătălie", a spus Kadhafi. "Nu ne predăm şi, mulţumită lui Dumnezeu, vom ieşi victorioşi", a adăugat el.

Liderul libian le-a cerut susţinătorilor săi "să meargă cu zecile de mii la Tajoura, pentru a-i elimina pe agenţii colonizatorilor". Rebelii au anunţat duminică seară că au preluat controlul asupra cartierului Tajoura, situat la periferia capitalei libiene.

Consiliul Naţional de Tranziţie libian a anunţat că a lansat sâmbătă o operaţiune de amploare având ca scop izolarea lui Kadhafi, iar în Tripoli au fost auzite mai multe explozii şi schimburi de focuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici