Muammar Kadhafi s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli

Muammar Kadhafi s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli, la Bani Walid, împreună cu fiii săi Saadi şi Seif al-Islam, a anunţat luni agenţia de presă italiană Ansa, citând "surse diplomatice libiene autorizate".

669 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli

Muammar Kadhafi s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Localitatea Bani Walid este considerată ca fiind loială colonelului Kadhafi. Un convoi de 60-80 de vehicule a fost semnalat în direcţia acestei localităţi, după ce probabil plecase din Sirt.

Bani Walid, care se află în districtul Misrata, este un fief al tribului Warfalla, unul dintre cele mai puternice din ţară şi care are aproximativ un milion de membri.

Cu câteva minute înainte, aceleaşi surse au anunţat agenţia Ansa despre sosirea în Algeria a trei dintre copiii colonelului Kadhafi şi a soţiei acestuia, informaţie confirmată ulterior de autorităţile algeriene.

Colonelul Muammar Kadhafi se află fie în sudul capitalei libiene, fie a plecat deja în deşert, a apreciat, joi, fostul premier Abdessalem Jalloud, care a fugit săptămâna trecută din Libia şi se află, începând de sâmbătă, în Italia.

"Nu mai are decât patru persoane în jur şi există două posibilităţi: fie se ascunde în sudul oraşului Tripoli, fie a plecat deja de ceva vreme", a spus Jalloud, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul asociaţiei presei străine.

În primul caz, va rămâne în sudul oraşului "până când vor fi redeschise drumurile şi, atunci, va ieşi, poate deghizat în femeie sau altceva, pentru a părăsi" Tripoli, a afirmat Abdesallem Jalloud, fost camarad al lui Kadhafi în timpul loviturii de stat din 1969.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici