Muammar Kadhafi susţine că Libia este "complet calmă"

Liderul libian Muammar Kadhafi a dat asigurări că ţara sa este "complet calmă" şi a acuzat Al-Qaida că este în spatele "bandelor teroriste" care au provocat victime, într-o declaraţie exclusivă acordată prin telefon postului de televiziune sârb Pink TV.

65 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi susţine că Libia este "complet calmă"

Muammar Kadhafi susţine că Libia este "complet calmă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mai sunt incidente în acest moment şi Libia este complet calmă. Nu este nimic neobişnuit. Nu sunt tulburări", a declarat colonelul Kadhafi în acest interviu difuzat duminică seara.

Liderul libian Muammar Kadhafi a acuzat Al-Qaida că s-ar afla în spatele "bandelor teroriste" care au provocat victime în Libia.

"Au fost ucişi oameni de bande teroriste care aparţin fără îndoială Al-Qaida", a declarat el.

Liderul libian a declarat, de asemenea, că un "grup mic" de opozanţi este în prezent "încercuit". "Dar vom rezolva acest lucru", a adăugat el, dând asigurări că "poporul libian îl sprijină total".

Liderul libian s-a exprimat în arabă, iar declaraţiile sale au fost traduse de postul de televiziune sârb. Declaraţia sa a durat circa zece minute.

Pink TV este o televiziune privată sârbă, aparţinându-i omului de afaceri Zeljko Mitrovici.

Potrivit presei sârbe, Zeljko Mitrovici i-a oferit avionul său privat fostului preşedinte iugoslav (1993-1997), Zoran Lilici, pentru a se deplasa la Tripoli. Acesta din urmă ar fi ajutat Pink TV să obţină un interviu cu colonelul Kadhafi.

Zoran Lilici întreţine relaţii strânse cu Muammar Kadhafi de mai mulţi ani. El a fost trimis de mai multe ori la Tripoli, în anii '90, de fostul preşedinte sârb din perioada respectivă, Slobodan Miloşevici.

Serbia a menţinut relaţii strânse cu Libia din anii '60, epoca în care Belgradul şi Tripoli erau membri activi ai mişcării nealiniaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici