Munchen anulează faimosul târg de Crăciun. Primar: Situaţia dramatică nu lasă loc alegerii

  • Christkindlmarkt, faimosul târg de Crăciun din Munchen, a fost anulat.
  • Anunţul a fost făcut de primarul Dieter Reiter, care a spus că situaţia dramatică din spitale şi creşterea infectărilor nu i-au dat o altă opţiune.
651 afișări
Imaginea articolului Munchen anulează faimosul târg de Crăciun. Primar: Situaţia dramatică nu lasă loc alegerii

Munchen anulează faimosul târg de Crăciun. Primar: Situaţia dramatică nu lasă loc alegerii

Dieter Reiter a dat „vestea amară”, spunând că situaţia dramatică din spitale şi creşterea infectărilor nu i-au dat o altă opţiune.

„Din păcate, târgul de Crăciun din Munchen nu poate avea loc în acest an. Ar reprezenta o creştere nejustificată a riscului de infecţie şi, de asemenea, un semnal greşit. Mai ales pentru toţi angajaţii din spitalele noastre care lucrează la limita capacităţii. Trebuie să evităm, pe cât posibil, adunările”, afirmă primarul, conform muenchen.de.

Recomandarea anulării târgului de Crăciun a venit din partea autorităţilor sanitare: „cei implicaţi în lupta împotriva pandemiei din toate spitalele din Munchen s-au pronunţat împotriva organizării târgului şi au tras un semnal de alarmă asupra situaţiei catastrofale din spitale”.

„Desigur, Chistkindlmarkt ar fi fost un semnal de normalitate înainte de Crăciun, dar, din păcate, în ciuda posibilităţii de vaccinare, suntem departe de această normalitate, inclusiv pentru că încă nu s-au vaccinat suficiente persoane. Protejarea sănătăţii oamenilor şi sprijinul pentru cei care lucrează în spitale au prioritate maximă. Unii ar putea obiecta că târgul se desfăşura în aer liber, este adevărat, dar Chistkindlmarkt nu poate fi îngrădit, iar numărul de invitaţi şi respectarea regulii 2G ar fi imposibil de controlat”, a adăugat primarul.

Christkindlmarkt ar fi trebuit să înceapă pe 22 noiembrie şi să dureze până pe 24 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici