Najim Laachraoui, unul dintre atentatorii-kamikaze din Bruxelles, descris ca fiind un "elev foarte bun" al liceului catolic din oraş: "Nu a picat niciodată la niciun curs"

Najim Laachraoui, unul dintre kamikazele de pe aeroportul din Bruxelles, a fost un elev foarte bun al liceului catolic din oraş, potrivit directorului instituţiei, dar şi-a întrerupt studiile de inginerie pe care le începuse la o universitate în anul 2009, potrivit Reuters şi Le Soir.

4274 afișări
Imaginea articolului Najim Laachraoui, unul dintre atentatorii-kamikaze din Bruxelles, descris ca fiind un "elev foarte bun" al liceului catolic din oraş: "Nu a picat niciodată la niciun curs"

Najim Laachraoui, unul dintre atentatorii-kamikaze din Bruxelles, descris ca fiind un "elev foarte bun" al liceului catolic din oraş: "Nu a picat niciodată la niciun curs"

"Najim Laachraoui era un elev foarte bun", a spus Veronica Pellegrini, directorul Institutului Sainte Famille d'Helmet, o şcoală catolică din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, populat de persoane de mai multe etnii.

"Nu a picat niciodată la niciun curs", a spus Pellegrini despre Laachraoui, care a fost elevul acelei şcoli timp de şase ani, şi absolvit în 2009. "Nu am mai auzit de el de atunci", a spus ea.

Orele de religie catolică fac parte din curriculumul şcolii pentru toţi elevii, indiferent de religia lor, iar Laachraoui a participat la acest ore ca orice alt elev, a spus Pellegrini.

Nu este neobişnuit pentru elevii musulmani să studieze în şcoli catolice, care pot fi văzute ca fiind mai conservatoare sau mai exclusiviste decât şcolile de stat, comentează Reuters.

Potrivit publicaţiei Le Soir, Najim Laachraoui s-a înscris în anul 2009 la Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB), pentru a urma studiile de licenţă la specializarea Inginerie. Documente obţinute de la mai multe surse de către publicaţia belgiană arată că Najim Laachraoui nu a promovat anul academic 2009-2010, în urma rezultatelor obţinute la finalul celei de-a doua sesiuni de examene. ULB a confirmat înscrierea studentului la cursuri şi întreruperea studiilor.

Potrivit Le Soir, Laachraoui nu s-a prezentat la toate examenele. El obţinuse nota 14,9 pentru activitatea de laborator din cadrul evaluării la disciplina chimie, şi nota 8,3 în urma evaluării teoretice.

Pentru a urma acele studii, teroristul promovase cu succes examenul de admitere.

Laachraoui a fost supus unui control pe data de 9 septembrie, sub falsa identitate de Soufiane Kayal, la graniţa austro-ungară, când se afla într-o maşină în compania lui Salah Abdeslam, arestat săptămâna trecută, şi a lui Mohamed Belkaïd, un algerian de 35 de ani, împuşcat de poliţie în cartierul Forest din Bruxelles.

Există speculaţii potrivit cărora Laachraoui tocmai se întorsese din Siria, posibil pe mare, odată cu refugiaţii.

Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian eliminat în timpul unui raid în suburbiile Parisului, a obţinut, la vârsta de 12 ani, o bursă pentru a studia la o şcoală catolică de elită, informează Al Arabiya.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici