NASA bănuieşte China că vrea să cucerească Luna

NASA bănuieşte China că se pregăteşte să cucerească Luna în cadrul unui program militar. China a respins acuzaţia pe care o consideră „o calomnie iresponsabilă”, potrivit Reuters.

5304 afișări
Imaginea articolului NASA bănuieşte China că vrea să cucerească Luna

NASA bănuieşte China că vrea să cucerească Luna

China a respins luni ca fiind o „calomnie iresponsabilă” avertismentul şefului NASA, potrivit căruia China ar putea „prelua" Luna ca parte a unui program militar, spunând că a cerut întotdeauna construirea unei comunităţi de naţiuni în spaţiul cosmic.

China a accelerat ritmul programului său spaţial în ultimul deceniu, punând accentul pe explorarea Lunii. China a efectuat prima sa aterizare pe Lună fără echipaj în 2013 şi se aşteaptă să lanseze rachete suficient de puternice pentru a trimite astronauţi pe Lună spre sfârşitul acestui deceniu.

„Trebuie să fim foarte îngrijoraţi de faptul că China aterizează pe Lună şi poate spune: acum este a noastră şi nu vă băgaţi"", a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, pentru ziarul german Bild, într-un interviu publicat sâmbătă.

Şeful agenţiei spaţiale americane a declarat că programul spaţial chinez este unul militar şi că China a furat idei şi tehnologii de la alte ţări.

„Nu este prima dată când şeful Administraţiei Naţionale Aeronautice şi Spaţiale a SUA ignoră faptele şi vorbeşte iresponsabil despre China. Partea americană a construit în mod constant o campanie de defăimare împotriva eforturilor normale şi rezonabile ale Chinei în domeniul spaţiului cosmic, iar China se opune cu fermitate unor astfel de remarci iresponsabile", a spus Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

NASA, în cadrul programului Artemis, intenţionează să trimită o misiune cu echipaj pe orbita Lunii în 2024 şi să efectueze o aterizare cu echipaj în apropierea polului sud lunar până în 2025.

China plănuieşte misiuni fără echipaj la polul sudic al Lunii, în acest deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici