NASA organizează concurs pentru descoperirea de metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu

  • NASA şi Agenţia Spaţiaţă Canadiană pun la bătaie 500.000 de dolari
  • The Deep Space Food Challenge este o competiţie internaţională
  • 20 de echipe vor merge în faza a doua iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 20 septembrie
3202 afișări
Imaginea articolului NASA organizează concurs pentru descoperirea de metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu

NASA organizează concurs pentru descoperirea de metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu

Spaţiul poate fi o lume fascinantă pentru unii. Mai puţin pentru cei care adoră să mănânce.

NASA face echipă cu Agenţia Spaţială Canadiană şi pune la bătaie un premiu de 500 de mii de dolari. Banii vor fi oferiţi celor care vor dezvolta metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu. În prezent, astronauţii de pe Staţia Spaţială internaţională se hrănesc cu mâncare congelată transportată de pe Pământ.

„Astronauţii în viitor aflaţi într-o călătorie către Marte vor petrece mulţi ani departe de planeta noastră. Asta înseamnă că nu vor putea să meargă rapid la băcănie sau că vor avea parte de nave de marfă cu alimente”, explică dezvoltatorii programului.

The Deep Space Food Challenge este competiţia care nu va ajuta doar la descoperirea de a produce hrană în condiţii dure pentru misiuni spaţiale. Teoria va putea fi aplicată şi pentru regiuni cu condiţii dure de pe glob.

Prima fază a competiţiei este deja în desfăşurare şi proiectele pot fi înregistrate până pe 28 mai. Se pot înscrie echipe din toate ţările. Cele mai bune 20 de echipe ale primei faze vor fi invitaţi de NASA să participe la construcţia prototipului. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 21 Septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici