Naţiunile din ţările mediteraneene, din Orientul Mijlociu şi Africa, acord de combatere a migraţiei

Naţiunile din ţările mediteraneene, din Orientul Mijlociu şi din Africa au convenit duminică asupra unor măsuri pentru a încetini migraţia şi să abordeze unele dintre presiunile care îi determină pe oameni să îşi părăsească locuinţele şi să încerce să ajungă în Europa, potrivit Reuters.

2146 afișări
Imaginea articolului Naţiunile din ţările mediteraneene, din Orientul Mijlociu şi Africa, acord de combatere a migraţiei

Naţiunile din ţările mediteraneene, din Orientul Mijlociu şi Africa, acord de combatere a migraţiei

După o reuniune de o zi condusă de prim-ministrul italian Giorgia Meloni, noua alianţă s-a angajat să ia măsuri împotriva traficului de persoane, dar şi să îmbunătăţească cooperarea în domenii precum energia regenerabilă pentru a combate schimbările climatice şi pentru a îmbunătăţi perspectivele naţiunilor mai sărace.

Participanţii din peste 20 de ţări au convenit să pună la dispoziţie fonduri pentru a sprijini proiectele de dezvoltare în ceea ce Meloni a declarat că va fi un „proces de la Roma” care va dura mai mulţi ani.

Aceasta a salutat angajamentul Emiratelor Arabe Unite de a oferi 100 de milioane de dolari şi a declarat că următorul pas va fi organizarea unei conferinţe a donatorilor.

Atenuându-şi retorica dură din trecut, Meloni a declarat că guvernul pe care îl conduce este deschis să primească mai multe persoane pe căi legale, deoarece „Europa şi Italia au nevoie de imigraţie”.

Dar ea a spus că trebuie să se facă mai mult pentru a împiedica migranţii să încerce să traverseze periculosul drum al Mediteranei prin mijloace neautorizate.

„Oprirea reţelelor de trafic de persoane este un obiectiv pe care îl împărtăşim cu toţii”, a spus ea.

Uniunea Europeană şi Tunisia, un important punct de plecare pentru migranţi, au semnat săptămâna trecută un acord de „parteneriat strategic” care include combaterea traficanţilor de persoane şi înăsprirea frontierelor.

„Dorim ca acordul nostru cu Tunisia să fie un model. Un proiect pentru viitor. Pentru parteneriatele cu alte ţări din regiune”, a declarat Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, în cadrul conferinţei.

Preşedintele tunisian, Kais Saied, s-a numărat printre cei prezenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici