"NATO al Rusiei": Organizarea manevrelor militare NATO în Ucraina contribuie la amplificarea crizei

Organizarea de către NATO a exerciţiilor militare pe teritoriul Ucrainei nu face decât să agraveze situaţia, afirmă Nikolai Bordiuja, secretarul general al Organizaţiei Tratatului pentru Securitatea Colectivă (OTSC), relatează site-ul agenţiei RIA Novosti.

607 afișări
Imaginea articolului "NATO al Rusiei": Organizarea manevrelor militare NATO în Ucraina contribuie la amplificarea crizei

"NATO al Rusiei": Organizarea manevrelor militare NATO în Ucraina contribuie la amplificarea crizei (Imagnie: AFP/ Mediafax Foto)

"Exerciţiile militare efectuate în Ucraina nu fac decât să agraveze situaţia. Cred că organizarea de manevre militare pe teritoriul unei ţări care se află practic în stare de război şi unde armistiţiul nu este aplicat în totalitate împinge acea ţară sau o parte a conflictului spre demersuri mai active", a afirmat Bordiuja.

Militari din 15 state, inclusiv din România şi Republica Moldova, participă la manevrele militare organizate de NATO în regiunea Lvov, în nord-vestul Ucrainei. Circa 1.300 de militari - din Ucraina, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Marea Britanie, Letonia, Lituania, R.Moldova, Norvegia, Polonia, România, Spania şi SUA - participă la exerciţiul Rapid Trident, în perioada 15-26 septembrie.

Creată în anul 2002, Organizaţia Tratatului pentru Securitatea Colectivă are un caracter politico-militar şi este formată din Rusia, Kazahstan, Belarus, Armenia, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, fiind numită de analişti "NATO al Rusiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici