NATO cere o investigaţie internaţională în cazul otrăvirii lui Navalnîi/ "Rusia are întrebări serioase la care trebuie să răspundă"

  • NATO a convenit vineri că Rusia trebuie să coopereze pe deplin pentru o anchetă imparţială care să fie condusă de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice în otrăvirea liderului de opoziţiei Alexei Navalny, a spus şeful alianţei.
  • Germania, unde Navalny este în spital, a declarat că dizidentul rus a fost otrăvit cu Novichok, relatează Reuters.
  • Rusia nu a deschis până acum o anchetă penală şi a declarat că nu există încă dovezi ale unei infracţiuni.
1684 afișări
Imaginea articolului NATO cere o investigaţie internaţională în cazul otrăvirii lui Navalnîi/  "Rusia are întrebări serioase la care trebuie să răspundă"

NATO cere o investigaţie internaţională în cazul otrăvirii lui Navalnîi/ "Rusia are întrebări serioase la care trebuie să răspundă"

„Orice utilizare a armelor chimice arată o lipsă totală de respect faţă de vieţile umane şi este o încălcare inacceptabilă a normelor şi regulilor internaţionale”, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă.

„Aliaţii NATO sunt de acord că Rusia are acum întrebări serioase la care trebuie să răspundă. Guvernul rus trebuie să coopereze pe deplin cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) pentru o investigaţie internaţională imparţială ", a spus el.

Navalny este cel mai proeminent adversar al preşedintelui Vladimir Putin, iar anunţul că a fost otrăvit cu un agent chimic a ridicat posibilitatea unor sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Stoltenberg a declarat că aliaţii NATO au solicitat Moscovei să ofere OPCW informaţii complete despre programului Novichok.

„Cei responsabili pentru acest atac trebuie să fie traşi la răspundere şi aduşi în faţa justiţiei. De nenumărate ori am văzut lideri de opoziţie şi critici ai regimului rus atacaţi”, a spus el.

Descriind cazul Navalny drept „un atac asupra drepturilor democratice fundamentale”, el a spus că aliaţii NATO vor continua să se consulte cu privire la incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici