NATO continuă să reprezinte o ameninţare "serioasă" pentru Rusia

NATO continuă să reprezinte o ameninţare "destul de serioasă" pentru Rusia, în special din cauza extinderii, afirmă secretarul Consiliului de Securitate rus, Nikolai Patruşev, citat de pagina online a agenţiei RIA Novosti.

15 afișări
Imaginea articolului NATO continuă să reprezinte o ameninţare "serioasă" pentru Rusia

NATO continuă să reprezinte o ameninţare "serioasă" pentru Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alianţa Nord-Atlantică este o ameninţare serioasă pentru noi", a declarat Patruşev în cursul unei conferinţe de presă.

"Avem mari dubii că Rusia se va simţi mai în siguranţă dacă procesul de extindere a NATO va continua; aceasta este poziţia comună a autorilor noii doctrine militare ruse", precizează oficialul rus.

După destrămarea Pactului de la Varşovia în 1991, Alianţa s-a tot extins de la 12 la 28 de state membre, reaminteşte secretarul Consiliului de Securitate rus.

"NATO va atrage ţări ca Georgia sau Ucraina", adaugă oficialul rus, acuzând Alianţa Nord-Atlantică de faptul că ar fi oferit armament regimului de la Tbilisi în vederea conflictului din Osetia de Sud, din august 2008.

"Atragem atenţia că înarmarea Georgiei continuă. Ne întrebăm de ce. Să nu ne aşteptăm oare la un nou atac georgian?", încheie Patruşev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici