NATO îi răpunde lui Vladimir Putin: Forţele Alianţei din Europa de Est sunt defensive, nu se compară cu desfăşurările de trupe ruseşti

NATO a respins miercuri afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin care sugera că forţele Alianţei din Europa de Est reprezintă o ameninţare pentru Rusia, declarând că forţele din Europa de Est sunt defensive şi nu se compară cu desfăşurările de trupe militare ale Moscovei, informează Reuters.

2130 afișări
Imaginea articolului NATO îi răpunde lui Vladimir Putin: Forţele Alianţei din Europa de Est sunt defensive, nu se compară cu desfăşurările de trupe ruseşti

NATO îi răpunde lui Vladimir Putin: forţele alianţei din Europa de Est sunt defensive, nu se compară cu desfăşurările de trupe ruseşti

"Acţiunile NATO sunt defensive, proporţionale şi pe deplin conforme cu angajamentele noastre internaţionale", a transmis purtătorul de cuvânt al alianţei, Oana Lungescu, într-un e-mail către Reuters.

"NATO a detaşat 4.000 de militari în partea estică a Alianţei pentru a descuraja orice posibilă agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu diviziile desfăşurate de Rusia. În schimb, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi Moldova împotriva dorinţelor guvernelor lor ", a adăugat aceasta.

De asemenea, a contrazis afirmaţia lui Putin conform căreia alianţa militară occidentală refuzase să discute cu Rusia despre regulile zborurilor militare, spunând că aviaţia a fost un subiect dezbătut în diverse forumuri militare comune.

"În ceea ce priveşte aviaţia, am discutat despre securitatea spaţiului aerian baltic în cadrul Consiliului NATO-Rusia", a spus ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici