NATO îşi supraveghează teritoriul cu avioane AWACS. Aparatele de zbor sosesc marţi în România

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat vineri că marţi, 17 ianuarie, vor sosi în România avioanele AWACS, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a NATO în regiunea Mării Negre.

567 afișări
Imaginea articolului NATO îşi supraveghează teritoriul cu avioane AWACS. Aparatele de zbor sosesc marţi în România

NATO îşi supraveghează teritoriul cu avioane AWACS. Aparatele de zbor sosesc marţi în România

Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forţei Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie şi Control cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marţi, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianţei în regiunea Mării Negre.

Potrivit MApN, ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezenţa aeriană în flancul estic al Alianţei cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere şi avioane cisternă.

Din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei şi în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele ruseşti în apropierea graniţelor NATO.

Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaştere şi supraveghere pe teritoriul Alianţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avioane,
awacs,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici