NATO organizează exerciţii militare în Marea Baltică, pe fondul tensiunilor cu Rusia

Numeroase state din cadrul Alianţei Nord-Atlantice au iniţiat, luni, exerciţii aeriene şi balistice în Marea Baltică, pentru îmbunătăţirea interoperabilităţii acţiunilor de apărare a flancului estic al NATO, în contextul tensiunilor cu Rusia.

1083 afișări
Imaginea articolului NATO organizează exerciţii militare în Marea Baltică, pe fondul tensiunilor cu Rusia

FOTO FinnishAirForce/Twitter

Exerciţiul "Ramstein Alloy 2022" se desfăşoară luni şi marţi în Marea Baltică, fiind găzduit de Letonia.

"Pentru prima dată, includem atât mijloace aeriene, cât şi activităţi de apărare integrate, aeriene şi balistice, în exerciţiile noastre", a declarat comandantul Craig Docker, de la Centrul de operaţiuni aeriene combinate din Uedem, citat de postul de televiziune Sky News.

"Acest lucru evidenţiază modul în care aliaţii protejează flancul estic şi, în acelaşi timp, se pregătesc pentru aplicarea conceptului NATO în sensul descurajării şi apărarii în Marea Baltică", a subliniat comandantul militar.

La exerciţii participă militari din Ungaria, Germania, Cehia, Italia, Turcia, Marea Britanie, Estonia, Letonia, Lituania, precum şi din Finlanda, naţiune care urmează să devină membră a NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici