NATO planifică construcţia unei conducte din Alexandroupolis până în România

  • NATO intenţionează să construiască o conductă militară care va începe în Alexandroupolis, va traversa Bulgaria şi va ajunge, probabil, în apropierea bazei americane Mihail Kogalniceanu din estul României, conform presei elene.
  • Conducta va deservi atât Greciei, cât şi Bulgariei şi României şi va fi construită ca parte a măsurilor Alianţei pentru a contracara ameninţarea rusă.
  • Prin construirea acesteia, Alianţa transmite un mesaj Turciei.
12006 afișări
Imaginea articolului NATO planifică construcţia unei conducte din Alexandroupolis până în România

NATO planifică construcţia unei conducte din Alexandroupolis până în România

Conducta va fi construită ca parte a măsurilor Alianţei pentru a contracara ameninţarea rusă, deoarece obiectivul său principal va fi alimentarea forţelor NATO cu sediul în cele trei ţări şi mai ales la bazele NATO din Bulgaria şi România.

Propunerea pentru construirea acestei conducte a fost prezentată de România, în urmă cu aproximativ şase luni, în timp ce discuţiile relevante sunt deja în curs şi au loc în principal la nivelul Reprezentanţilor Permanenţi la NATO. Conform informaţiilor oferite de protothema.gr, finanţarea acestei conducte se va face din fondurile Alianţei, ceea ce înseamnă că pentru această construcţie nu va exista nicio povară în bugetele financiare ale celor trei ţări prin care va trece.

Iniţiativa de a construi această conductă de combustibil se presupune că, pe lângă creşterea capacităţii de aprovizionare a forţelor NATO din Balcani, este şi un mesaj către Turcia, deoarece arată o tendinţă suplimentară pentru Alianţă de a deveni independentă de ţara vecină.

În prezent, aprovizionarea cu combustibil a bazelor mari şi geostrategice importante pe care NATO le are în Bulgaria şi România, se face în principal prin tancuri care traversează Bosforul şi care, prin urmare, sunt supuse controlului şi restricţiilor de către autorităţile turceşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici