NATO pregăteşte o propunere scrisă Rusiei. Anunţul dat de secretarul general Jens Stoltenberg

NATO va trimite o propunere scrisă Kremlinului în cursul acestei săptămâni pentru "a încerca să găsească o cale de urmat", pe fondul tensiunilor tot mai mari legate de consolidarea trupelor ruseşti la graniţa cu Ucraina, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg la CNN.

2592 afișări
Imaginea articolului NATO pregăteşte o propunere scrisă Rusiei. Anunţul dat de secretarul general Jens Stoltenberg

NATO pregăteşte o propunere scrisă Rusiei. Anuţul dat de secretarul general Jens Stoltenberg

"Vom sublinia faptul că suntem gata să ne aşezăm la masă (...) şi să discutăm despre controlul armelor, dezarmare, transparenţă în ceea ce priveşte activităţile militare, mecanisme de reducere a riscurilor şi alte aspecte care sunt relevante pentru securitatea europeană. Şi, de asemenea, să ne aşezăm şi să ascultăm preocupările Rusiei", a declarat Stoltenberg.

Şeful NATO a declarat săptămâna trecută că alianţa militară va trimite în curând propunerile sale scrise Rusiei, răspunzând la cererile de securitate ale Moscovei şi sugerând discuţii serioase privind controlul armelor şi măsuri de transparenţă privind activităţile militare şi desfăşurarea de rachete.

Comentariile lui Stoltenberg au fost făcute la o zi după ce NATO a anunţat că unele ţări membre au pus forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă suplimentare în Europa de Est.

Mişcările au semnalat temerile tot mai mari legate de o posibilă invazie rusă în Ucraina, după luni de manevre militare ale Moscovei care au declanşat o serie de tensiuni în regiune.

Vorbind de la Bruxelles, Stoltenberg a declarat că există "încă o cale diplomatică de ieşire" din criza ruso-ucraineană, "dar acest lucru necesită ca Rusia să reducă presiune şi să fie pregătită să se angajeze cu bună credinţă în discuţii politice cu NATO şi aliaţii NATO".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici