NATO se implică în combaterea pirateriei navale din zona Somaliei

Nave ale Alianţei Nord-Atlantice se îndreptau miercuri spre Somalia, cu misiunea de combatere a pirateriei maritime în largul coastelor acestei ţări, anunţă purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai.

117 afișări
Imaginea articolului NATO se implică în combaterea pirateriei navale din zona Somaliei

NATO se implică în combaterea pirateriei navale din zona Somaliei (Imagine: Mediafax/AFP)

"Şapte nave NATO traversează miercuri Canalul Suez, cu misiunea de combatere a pirateriei şi de vizitare a partenerilor NATO din regiune", afirmă Appathurai.

Sub pavilion german, american, britanic, grec, italian şi turc, patru fregate, două distrugătoare şi o navă de alimentare vor începe misiunea de combatere a pirateriei săptămâna viitoare.

O flotă a Uniunii Europene se va alătura ulterior, probabil în decembrie, a spus Appathurai.

Piraţii care ar fi arestaţi vor intra sub incidenţa legilor ţărilor care au trimis navele NATO. Navele vor escorta şi ambarcaţiunile care participă la Programul Alimentar Mondial (PAM).

Cel puţin 32 de nave străine au fost atacate de piraţii somalezi în cursul acestui an, potrivit Biroului maritim internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici