NATO şi Albania sunt în discuţii pentru a construi o bază navală pe coasta Mării Adriatice

Albania este în discuţii cu NATO pentru a construi o bază navală la Porto Romano, un port în construcţie pe coasta Adriaticii, a declarat vineri premierul Edi Rama.

355 afișări
Imaginea articolului NATO şi Albania sunt în discuţii pentru a construi o bază navală pe coasta Mării Adriatice

Rama a declarat într-o conferinţă de presă că Porto Romano, situat în apropierea oraşului de coastă Durres şi destinat să devină cel mai mare port al ţării, va avea o secţiune comercială, precum şi o bază navală militară, potrivit Reuters.

Baza militară va fi construită şi cofinanţată de NATO şi Albania, a spus el.

"Ne vom întoarce în curând la Bruxelles pentru a continua discuţiile cu privire la propunerea noastră... pentru instalarea unei baze navale NATO în noul port din Durres", a adăugat Rama.

În luna mai, Rama a declarat că guvernul său a oferit NATO şi baza navală de la Pashaliman, situată la aproximativ 200 km la sud de Tirana. Pashaliman a fost înfiinţată de Moscova ca bază de submarine în anii 1950 pentru a găzdui 12 submarine în apropiere de Vlore, unde se întâlnesc Mările Adriatică şi Ionică. NATO reconstruieşte deja baza aeriană Kucova, la aproximativ 80 km la sud de Tirana, care va fi folosită de alianţă.

Albania a devenit membră NATO în 2009.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici