NATO speră să înlăture talibanii din zona oraşului Kandahar până la sfârşitul lui noiembrie

Trupele NATO speră să poată pune capăt insurgenţei talibanilor în districtele situate în jurul oraşului Kandahar până la sfârşitul lunii noiembrie, a anunţat joi comandantul NATO responsabil cu sudul Afganistanului.

20 afișări
Imaginea articolului NATO speră să înlăture talibanii din zona oraşului Kandahar până la sfârşitul lui noiembrie

NATO speră să înlăture talibanii din zona oraşului Kandahar până la sfârşitul lui noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între 15.000 şi 17.000 de militari afgani şi 15.000 de militari din cadrul NATO vor fi implicaţi într-o misiune menită să înlăture cei circa 500-800 de insurgenţi din Arghandab, Zhari şi Panjwaii, a declarat generalul britanic Nick Carter, în cursul unei conferinţe de presă transmisă prin video de la Kandahar, capitala provinciei meridionale afgane cu acelaşi nume.

"Există în continuare o insurecţie (în jurul Kandaharului) de care trebuie să ne ocupăm", a subliniat generalul Carter.

"Ne aşteptăm să eliberăm această zonă de talibani între jumătatea şi sfârşitul lui noiembrie", a precizat el. Forţele afgane vor conduce această operaţiune cu sprijinul trupelor NATO.

Peste 500 de militari străini au murit în Afganistan de la începutul anului, faţă de 521 pe întreg parcursul anului 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici