NATO va menţine actualul nivel al efectivelor militare în Afganistan

Alianţa Nord-Atlantică va menţine actualul nivel al efectivelor din Afganistan, anunţă oficiali de rang înalt din cadrul NATO, precizând că Germania, Turcia şi Franţa au anunţat deja păstrarea actualului nivel al trupelor, după o decizie similară a Statelor Unite, informează Reuters.

747 afișări
Imaginea articolului NATO va menţine actualul nivel al efectivelor militare în Afganistan

NATO va menţine actualul nivel al efectivelor militare în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, a declarat luni că a primit asigurări că ţările Alianţei Nord-Atlantice vor continua misiunile în Afganistan alături de cei 9.800 de militari americani.

"Unii dintre cei mai mari contributori cu trupe ne-au transmis că vor rămâne în actualul format", a declarat Breedlove, fără a oferi detalii.

Un alt oficial NATO a confirmat că Germania, Turcia şi Italia vor să menţină actualul nivel al trupelor în Afganistan.

Alianţa Nord-Atlantică are 6.000 de militari în Afganistan, dintre care 850 sunt germani, 760 italieni, iar 500 turci.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a salutat, săptămâna trecută, anunţul preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, privind menţinerea nivelului prezenţei militare americane în Afganistan. Statele Unite au decis menţinerea a 9.800 de militari americani în Afganistan în cursul anului 2016 şi a 5.500 în 2017.

"Săptămânile următoare, Alianţa va lua deciziile proprii privind amploarea Operaţiunii Susţinere Hotărâtă (Resolute Support)", formată în prezent din 12.500 militari, majoritatea americani, a subliniat Stoltengerg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici