Natura se dezlănţuie. Cel puţin 31 de oameni au murit după o furtună în Filipine

Cel puţin 31 de persoane au murit în urma unei furtuni violente care a provocat inundaţii şi alunecări de teren în Filipine.

213 afișări
Imaginea articolului Natura se dezlănţuie. Cel puţin 31 de oameni au murit după o furtună în Filipine

Sursa foto: Twitter

Ploile torenţiale aduse de o furtună care se apropie au provocat inundaţii şi multiple alunecări de teren în sudul Filipinelor, provocând moartea a cel puţin 31 de persoane, a anunţat vineri un înalt oficial guvernamental în timp ce salvatorii căutau locuitori dispăruţi.

Autorităţile au evacuat mii de persoane din calea furtunii tropicale Nalgae, care ar va ajunge vineri seară în provincia Samar din centrul Filipinelor, au explicat oficiali responsabili pentru dezastre.

Naguib Sinarimbo, un oficial din Regiunea Autonomă Bangsamoro, a declarat că precipitaţiile din provincia Maguindanao au depăşit aşteptările.

„S-au făcut pregătiri, dar, din păcate, precipitaţiile au fost mai mari decât se aşteptau oamenii", a declarat Sinarimbo, potrivit Reuters.

În provincia sudică Sultan Kudarat, echipele de salvare au folosit bărci de cauciuc pentru a ajunge la locuitorii captivi în apele adânci până la piept.

Furtuna tropicală Nalgae, cu viteză a vântului de 75 km pe oră, a dus la anularea unor curse aeriene chiar în momentul în care mii de oameni plănuiau să se deplaseze în oraşele lor natale pentru a sărbători Ziua Tuturor Morţilor. Şcolile au fost, de asemenea, închise, iar unele porturi şi-au văzut operaţiunile paralizate.

Furtuna s-ar putea intensifica în continuare în timp ce se deplasează deasupra Mării Filipinelor, a precizat biroul meteorologic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici