NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Încă şapte persoane, cercetate în cazul vasului italian eşuat

Încă şapte persoane, inclusiv membri ai conducerii Costa Crociere, sunt cercetate în legătură cu naufragiul din 13 ianuarie în largul insulei italiene Giglio.

428 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Încă şapte persoane, cercetate în cazul vasului italian eşuat

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Încă şapte persoane, cercetate în cazul vasului italian eşuat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspecţii sunt cercetaţi pentru omor prin imprudenţă, naufragiu şi lipsă de comunicare cu autorităţile maritime.

"Am primit şapte convocări: patru pentru membri ai echipajului şi trei pentru personalul de la sol", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Davide Barbano.

Într-un comunicat, compania Costa Crociere precizează că are "încredere deplină în activitatea magistraţilor".

Patru cadavre au fost găsite, miercuri, în partea scufundată a vasului de croazieră Concordia, anunţă autorităţile italiene.

"Au fost localizate cadavrele unor victime; par să fie patru. Operaţiunile de recuperare sunt în curs", a declarat Francesca Maffini, purtătorul de cuvânt al lui Franco Gabrielli, comisarul guvernamental însărcinat cu gestionarea catastrofei din largul Insulei Giglio, unde s-a scufundat vasul Concordia pe 13 ianuarie.

"Cadavrele sunt în descompunere după atât timp petrecut în apă", a declarat o altă sursă, sub protecţia anonimatului.

Potrivit Protecţiei Civile, cadavrele sunt în zona Punţii numărul 4. Pe 13 ianuatie, vasul de croazieră Costa Concordia, având la bord 4.229 de persoane, s-a lovit de stânci şi s-a scufundat parţial la zeci de metri de Insula Giglio. Bilanţul anterior era de 17 morţi şi 15 dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici