Navă comercială lovită de o rachetă în Marea Roşie

O navă comercială a raportat că a fost lovită de o rachetă şi a suferit avarii, la 140 km vest de Hodeidah, în largul coastelor Yemenului, au anunţat vineri United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) şi firma britanică de securitate Ambrey.

1641 afișări
Imaginea articolului Navă comercială lovită de o rachetă în Marea Roşie

Navă comercială lovită de o rachetă în Marea Roşie

"Nava a suferit unele avarii. Echipajul este în siguranţă, iar nava se îndreaptă spre următorul port de escală", a precizat UKMTO într-o notă de informare. De asemenea, Ambrey a raportat că nava, despre care a precizat că este un petrolier, a fost lovită de o rachetă la tribord, scrie Reuters.

Firma britanică de securitate a declarat că nava avusese legături cu Israelul, dar şi-a schimbat proprietarul în februarie.

UKMTO a precizat că o altă navă, aflată la 92 km sud-vest de Hodeidah, a raportat două rachete care zburau deasupra sa şi care au explodat în depărtare.

Militanţii Houthi din Yemen, grupare apropiată Iranului, au lansat în mod repetat drone şi rachete împotriva navelor comerciale internaţionale în Marea Roşie de la jumătatea lunii noiembrie, afirmând că acţionează în solidaritate cu palestinienii împotriva acţiunilor militare ale Israelului în Gaza.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rachetă,
atac,
houthi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici