Navă lovită de rachetă în Marea Roşie. Echipajul a abandonat vaporul

O navă a fost lovită de o rachetă în timp ce se afla în Marea Roşie. Echipajul a abandonat vaporul şi este posibil să existe victime. Probabil, atacul a fost lansat de rebelii houthi din Yemen.

4768 afișări
Imaginea articolului Navă lovită de rachetă în Marea Roşie. Echipajul a abandonat vaporul

Navă lovită de rachetă în Marea Roşie. Echipajul a abandonat vaporul

True Confidence este deţinută de compania True Confidence Shipping SA, care este înregistrată la o adresă din Liberia. Nava este operată de Third January Maritime Ltd în Grecia şi nu are nicio legătură actuală cu nicio entitate din SUA, potrivit purtătorului de cuvânt al proprietarilor.

La bord se afla un echipaj compus din 20 de persoane, dintre care un indian, patru vietnamezi şi 15 filipinezi, anunţă BBC. La bord se aflau şi trei gardieni înarmaţi, doi din Sri Lanka şi unul din Nepal.

Vaporul care transporta produse din oţel şi camioane venea din China şi se îndrepta către Arabia Saudită. Atacul a avut loc miercuri, în largul Yemenului. Unii membri ai echipajului au abandonat nava, iar alţii sunt daţi dispăruţi, a anunţat firma de securitate maritimă Ambrey. La bord a izbucnit un incendiu, iar unii martori au spus că au văzut fum şi o barcă de salvare. În zonă au fost trimise mai multe nave pentru a oferi ajutor.

Duminică, nava de marfă sub pavilion Belize, Rubymar, s-a scufundat în Marea Roşie la două săptămâni după ce a fost lovită de rachetele trase de houthi. A fost prima navă care a fost scufundată de la începutul atacurilor houthi în noiembrie. Vaporul transporta 21 de tone de îngrăşământ care ar putea polua zona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici