Nava scufundată în Volga era într-o stare proastă şi urma să fie recondiţionată în 2012

Nava rusă Bulgaria, scufundată în Volga, accident în urma căruia au murit 116 persoane, urma să fie recondiţionată în 2012 şi se afla într-o asemenea stare, încât un fost operator a renunţat să o mai utilizeze, a anunţat miercuri Komsomolskaia Pravda.

348 afișări
Imaginea articolului Nava scufundată în Volga era într-o stare proastă şi urma să fie recondiţionată în 2012

Nava scufundată în Volga era într-o stare proastă şi urma să fie recondiţionată în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Viktor Şutkin, directorul societăţii Svetoslav, care a efectuat ultimul control tehnic al navei, a declarat pentru cotidian că anul acesta au fost efectuate reparaţii, o renovare totală a navei fiind prevăzută în 2012.

"Am văzut cum funcţiona motorul şi avea probleme (...), dar, în ansamblu, am apreciat starea navei ca satisfăcătoare. Următorul control al navei Bulgaria şi renovarea sa totală erau prevăzute în 2012", a continuat el.

De asemenea, Roman Kalmikov, directorul Forvater, societatea care a operat nava Bulgaria până în februarie, a declarat că era periculos şi prea scump să fie reparată, lucru care a determinat întreprinderea sa să renunţe la acest vapor.

"Potrivit experţilor noştri, pentru a călători în deplină securitate pe acest vapor erau necesare şapte milioane de ruble (175.000 de euro). Acesta este motivul pentru care noi am renunţat la Bulgaria", a spus el.

Autorităţile ruse au anunţat marţi reţinerea directorului societăţii ArgoRetchTour, Svetlana Iniakina, care opera nava, dar şi a unui expert din cadrul serviciului public pentru navigaţie fluvială, Iakov Ivaşov, care a autorizat vaporul să navigheze.

Nava Bulgaria s-a scufundat în câteva minute, duminică, având peste 200 de pasageri la bord. Doar 79 de persoane au putut fi salvate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici