Navalnîi, atac la adresa lui Putin. L-a catalogat drept un nebun care a declanşat un "război stupid" în Ucraina şi susţine că Rusia este condusă de hoţi şi criminali

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, încarcerat, l-a atacat marţi pe preşedintele Vladimir Putin în timpul unei audieri în direct la tribunal, catalogându-l drept un nebun care a declanşat un "război stupid" în Ucraina, bazat pe minciuni.

4421 afișări
Imaginea articolului Navalnîi, atac la adresa lui Putin. L-a catalogat drept un nebun care a declanşat un "război stupid" în Ucraina şi susţine că Rusia este condusă de hoţi şi criminali

"Acesta este un război stupid pe care l-a început Putin al vostru", a declarat Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, în faţa unei curţi de apel din Moscova, prin conexiune video dintr-o colonie penală corecţională. "Acest război a fost construit pe minciuni", relatează Reuters.

Navalnîi, de departe cel mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia, a făcut apel împotriva unei sentinţe de nouă ani de închisoare pe care a primit-o în martie pentru fraudă şi sfidare a instanţei, pe lângă cei 2 ani şi jumătate pe care îi ispăşeşte deja. El neagă toate acuzaţiile care i se aduc şi spune că acestea au fost fabricate pentru a-i zădărnici ambiţiile politice.

Întrerupt în repetate rânduri de judecător, Navalnîi a calificat "faptele" acuzării drept "minciuni" - şi le-a comparat cu minciunile pe care, potrivit lui, Putin, liderul suprem al Rusiei din ultima zi a anului 1999, le-a folosit pentru a începe invazia din 24 februarie în Ucraina.

"Ce vreţi să obţineţi - vreţi să controlaţi pe termen scurt, să luptaţi cu generaţiile viitoare, să luptaţi pentru viitorul Rusiei?" a întrebat Navalnîi în faţa instanţei. "Veţi suferi cu toţii o înfrângere istorică".

Navalnîi a declarat că Rusia lui Putin este condusă de hoţi şi criminali care au devenit duşmani ai poporului rus.

"Un nebun a pus ghearele în Ucraina şi nu ştiu ce vrea să facă cu ea - acest hoţ nebun", a spus Navalnîi despre Putin.

Kremlinul a respins în repetate rânduri afirmaţiile lui Navalnîi despre Putin, despre care spune că a câştigat numeroase alegeri corecte în Rusia începând cu anul 2000 şi rămâne de departe cel mai popular politician al ţării. Acesta a respins afirmaţia lui Navalnîi potrivit căreia Putin este corupt, considerând-o un nonsens.

Putin spune că "operaţiunea militară specială" din Ucraina este necesară pentru a demilitariza şi "denazifica" ţara şi pentru că Statele Unite se foloseau de Ucraina pentru a ameninţa Rusia prin extinderea NATO, iar Moscova trebuia să se apere împotriva persecuţiei vorbitorilor de limbă rusă.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali resping aceste lucruri ca fiind pretexte nefondate pentru a invada o ţară suverană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici