Navalnîi rămâne în închisoare pentru încălcarea controlului judiciar. Un tribunal din Rusia a respins apelul criticului de la Kremlin

  • Un tribunal din Rusia a respins sâmbătă apelul lui Alexei Navalnîi, confirmând închisoarea pentru criticul de la Kremlin.
  • Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea controlului juduciar.
  • La începutul acestei săptămâni, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalnîi.
665 afișări
Imaginea articolului Navalnîi rămâne în închisoare pentru încălcarea controlului judiciar. Un tribunal din Rusia a respins apelul criticului de la Kremlin

Foto: Profimedia

Un tribunal din Rusia a respins sâmbătă apelul lui Alexei Navalnîi, confirmând închisoarea pentru încălcarea controlului judiciar a criticului de la Kremlin, într-un caz care a declanşat condamnări internaţionale şi proteste în toată ţara, notează dpa.
 
Judecătoria Moscovei a respins apelul lui Navalnîi împotriva pedepsei de trei ani şi jumătate de închisoare pronunţată de o instanţă inferioară pentru încălcarea condiţiilor de control judiciar când se afla în Germania pentru a se trata după tentativa de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok. Opozantul rus fusese condamnat pentru fraudă în 2014.
 
Probabil, Navalnîi va fi eliberat mai devreme, deoarece avocaţii acestuia se aşteaptă să fie scutit pentru timpul petrecut deja în detenţie şi arest la domiciliu.
 
Aceasta înseamnă că ar putea fi eliberat după doi ani, şase luni şi două săptămâni, adică la sfârşitul lunii iulie sau la începutul lunii august 2023.
 
Navalnîi, care se afla în sală pentru aflarea verdictului, a primit hotărârea judecătorului cu calm şi chiar a râs. Echipa sa a spus că va încerca în continuare să combată sentinţa în instanţe.
 
La începutul acestei săptămâni, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalnîi, cel mai puternic adversar al preşedintelui Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici