Nave militare ruse monitorizează distrugătorul american USS Ross aflat în Marea Neagră

Rusia a mobilizat două nave militare pentru monitorizarea distrugătorului american USS Ross, care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare ruse citate de agenţia de presă Tass.

1881 afișări
Imaginea articolului Nave militare ruse monitorizează distrugătorul american USS Ross aflat în Marea Neagră

Nave militare ruse monitorizează un distrugător al SUA aflat în Marea Neagră

Distrugătorul american USS Ross a ajuns luni seară în Marea Neagră, fiind a patra navă militară trimisă de Statele Unite în această zonă în 2019, informează publicaţia Stars and Stripes.

"Aliaţii noştri din zona Mării Negre continuă să joace un rol-cheie în menţinerea securităţii în spaţiul european", a declarat comandorul Dave Coles, comandantul distrugătorului USS Ross.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au semnalat că vor intensifica prezenţa militară în Marea Neagră pentru a contracara acţiunile Rusiei.

Flota militară rusă a Mării Negre a comunicat că monitorizează deplasarea distrugătorului USS Ross. "Flota rusă a Mării Negre monitorizează constant deplasarea distrugătorului USS Ross, care a intrat în Marea Neagră", se arată într-un comunicat remis agenţiei de presă Tass.

"Începând din momentul intrării în Marea Neagră, nava militară americană a fost plasată sub supraveghere constantă cu sistemele instalate pe coastă. În plus, navele de patrulare şi recunoaştere Vasili Bikov şi Ivan Khurs monitorizează direct activităţile navei", a transmis Centrul rus pentru coordonare în domeniul Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici