Navele israeliene care au traversat Canalul Suez pregătesc un atac contra Iranului

Cele două nave de război israeliene care au traversat Canalul Suez la zece zile după manevre asemănătoare ale unui submarin nuclear se pregătesc pentru un posibil atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, comentează cotidianul The Times.

1492 afișări
Imaginea articolului Navele israeliene care au traversat Canalul Suez pregătesc un atac contra Iranului

Times: Navele israeliene care au traversat Canalul Suez pregătesc un atac contra Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trimiterea navelor în Marea Roşie, confirmată de oficialii israelieni, este un semnal clar că statul evreu poate fi pregătit în scurt timp pentru un atac împotriva Iranului.

Manevrele navelor militare israeliene intervin în contextul tentativelor Israelului de consolidare a relaţiilor cu statele arabe, în condiţiile în care şi acestea sunt preocupate de ambiţiile nucleare ale Teheranului.

"Aceste pregătiri trebuie luate în serios. Israelul investeşte timp pentru a se pregăti pentru complexitatea unui atac împotriva Iranului. Aceste manevre sunt un mesaj adresat Iranului că Israelul va da curs ameninţărilor", avertizează un oficial militar israelian.

Potrivit experţilor, submarinele israeliene, echipate cu rachete, precum şi avioanele de vănătoare sau bombardierele pot ataca zeci de obiective nucleare pe o rază de aproximativ 1.300 de kilometri în jurul statului evreu.

Manevrele israeliene intervin în contextul în care diplomaţii occidentali par să susţină un atac israelian împotriva Iranului în schimbul concesiilor israeliene pentru crearea unui stat palestinian.

Dacă se va ajunge la un acord, un atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene ar putea avea loc anul acesta, atrage atenţia un oficial britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici