NEWS ALERT   Navele ruseşti, dotate cu arme nucleare tactice pentru prima dată de la încheierea războiului rece

Rusia a început să desfăşoare nave dotate cu arme nucleare tactice în Marea Baltică, pentru prima dată în trei decenii, potrivit unui raport norvegian de informaţii.

10511 afișări
Imaginea articolului Navele ruseşti, dotate cu arme nucleare tactice pentru prima dată de la încheierea războiului rece

United States Government/Ministry of Defence of the Russian Federation

Raportul anual lansat de Serviciul Norvegian de Informaţii pe 13 februarie afirmă că navele monitorizate aparţin Flotei de Nord a Rusiei.

Navele de război ale flotei au plecat în mod regulat pe mare cu arme nucleare în timpul erei sovietice, dar acum este pentru prima dată când Federaţia Rusă le dislocă, se arată în raport.

„Partea cheie a potenţialului nuclear se află pe submarinele şi navele de suprafaţă ale Flotei de Nord”, transmite Independent

„Armele nucleare tactice reprezintă o ameninţare deosebit de gravă în mai multe scenarii operaţionale în care ţările NATO pot fi implicate.

Raportul de informaţii a adăugat că Rusia are şi submarine, arme anti-sateliţi şi capacităţi cibernetice care ar putea ameninţa Norvegia .

Raportul vine înainte ca războiul în curs al Rusiei în Ucraina să împlinească un an pe 24 februarie.

Raportul serviciilor secrete norvegiene a afirmat că desfăşurarea navelor implică faptul că Rusia va continua să reprezinte o ameninţare pentru Norvegia şi NATO.

Tensiunile în curs dintre Rusia şi Occident înseamnă că Rusia va continua să reprezinte cea mai mare ameninţare nucleară pentru NATO şi, prin urmare, pentru Norvegia”, se arată în comunicat.

„Nu poate fi exclus ca un război local să poată escalada într-un conflict mai larg, cu implicarea militară directă a Rusiei, Statelor Unite, NATO şi Norvegiei”.

Ucraina şi-a îndemnat miercuri aliaţii să accelereze ritmul ajutorului militar, deoarece miniştrii apărării NATO se pregătesc să se întâlnească pentru a doua zi miercuri.

„De aceea viteza este esenţială”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timp ce şefii apărării NATO se întâlnesc la Bruxelles pentru două zile de discuţii care continuă miercuri.

De asemenea, Putin a emis avertismente în ultimul an, sugerând că ar putea încerca să răspundă ameninţărilor din partea NATO cu propriul său arsenal nuclear. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici