Navele sabotate în largul Emiratelor Arabe Unite: Iranul vorbeşte de o posibilă „conspiraţie”

Iranul se declară îngrijorat şi solicită clarificări în legătură cu navele saudite despre care Riadul susţine că au fost vizate de acţiuni de sabotaj produse în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi lansează ipoteza unei posibile „conspiraţii orchestrate de răuvoitori”.

2509 afișări
Imaginea articolului Navele sabotate în largul Emiratelor Arabe Unite: Iranul vorbeşte de o posibilă „conspiraţie”

Petrolierul „Al Marzoqah” al Arabiei Saudite, una dintre navele afectate. Sursă foto: Observer IL/Twitter

Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, a declarat că Iranul este preocupat de exploziile care ar fi afectat mai multe nave comerciale, inclusiv două petroliere saudite, informează cotidianul The Washington Post.

Oficialul iranian a mai afirmat că securitatea transportului maritim în regiune are o importanţă extrem de mare.

De asemenea, Mousavi a îndemnat la precauţie în legătură „aventurism din partea străinilor” şi o posibilă „conspiraţie orchestrată de răuvoitori” cu scopul de a submina securitatea şi stabilitatea în regiune.

 

 

Idea a fost reluată şi de Heshmatollah Falahatpisheh, liderul comisiei de securitate naţională din Parlamentul de la Teheran, care a afirmat că exploziile produse în zona Fujairah ar fi fost comise de „sabotori din ţări terţe care doresc instabilitate în regiune”, relatează cotidianul The New York Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici