Negocieri privind un acord Israel-Hamas. Un politician israelian ameninţă cu dezmembrarea Guvernului

Un politician de extremă-dreapta din guvernul de coaliţie al lui Benjamin Netanyahu pare să fi ameninţat că va ieşi din cabinet în cazul în care Israelul va accepta un acord „imprudent” cu Hamas, potrivit Sky News.

269 afișări
Imaginea articolului Negocieri privind un acord Israel-Hamas. Un politician israelian ameninţă cu dezmembrarea Guvernului

Negocieri privind un acord Israel-Hamas. Un politician israelian ameninţă cu dezmembrarea Guvernului

Itamar Ben Gvir, ministrul securităţii, care este membru al partidului Puterea Evreiască, a transmis un mesaj pe platforma X. „Acord nesăbuit = dezmembrarea guvernului”, a spus politicianul israelian de extremă-dreapta.

Politicianul face parte din guvernul de coaliţie al lui Benjamin Netanyahu, iar o eventuală demisie ar putea provoca o criză politică în ţara implicată în războiul cu Hamas.

Discuţiile despre un nou acord Israel-Hamas s-au amplificat în ultimele zile. Marţi, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a recunoscut că gruparea a primit o nouă ofertă privind realizarea unui armistiţiu şi un schimb de ostatici şi prizonieri.

Luni, negociatorii din Israel, SUA, Egipt şi Qatar au convenit asupra unui plan de eliberare a ostaticilor americani şi israelieni rămaşi în Gaza.

Acordul, dezbătut în capitala franceză Paris, ar urma să prevadă eliberarea ostaticilor în etape, pauze în lupte şi livrări de ajutoare către Gaza, potrivit unor surse din lumea diplomatică.

Prizonierii palestinieni deţinuţi de Israel ar putea fi eliberaţi în schimb.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici