Războiul Israel - Hamas. O propunere de armistiţiu, trimisă către Hamas / Armata israeliană a ucis trei palestinieni înarmaţi într-un spital din Cisiordania

  • O propunere pentru încetarea luptelor din Fâşia Gaza şi pentru eliberarea ostaticilor va fi transmisă de Qatar către Hamas.
  • Armata israeliană a declarat că forţele sale au ucis trei palestinieni înarmaţi într-un spital din Cisiordania.
2589 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. O propunere de armistiţiu, trimisă către Hamas / Armata israeliană a ucis trei palestinieni înarmaţi într-un spital din Cisiordania

UPDATE Armata israeliană le cere palestinienilor să părăsească de urgenţă o zonă de lângă oraşul Gaza

Armata israeliană le cere palestinienilor să părăsească de urgenţă zona aflată în vestul oraşului Gaza.

UPDATE Ministerul Sănătăţii din Gaza anunţă un bilanţ de 26.751 de morţi în război

Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, afirmă că cel puţin 26.751 de persoane au fost ucise în teritoriul palestinian de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas.

Un comunicat al ministerului a precizat că alte 65.636 de persoane au fost rănite începând cu 7 octombrie, când a izbucnit războiul.

UPDATE Hamas a primit o nouă ofertă de armistiţiu

Şeful Hamas a confirmat că grupul a primit propunerea care a fost vehiculată la reuniunea de la Paris. Hamas studiază oferta, dar orice înţelegere va necesita o încetare completă şi permanentă a focului, a explicat Ismail Haniyeh.

De asemenea, a fost confirmat faptul că liderii Hamas au fost invitaţi în Egipt pentru discuţii asupra acordului.

Luni, negociatorii din Israel, SUA, Egipt şi Qatar au convenit asupra unui plan de eliberare a ostaticilor americani şi israelieni rămaşi în Gaza.

Acordul, dezbătut în capitala franceză Paris, ar urma să prevadă eliberarea ostaticilor în etape, pauze în lupte şi livrări de ajutoare către Gaza, potrivit unor surse din lumea diplomatică.

Prizonierii palestinieni deţinuţi de Israel ar putea fi eliberaţi în schimb.

Israelul "a ucis trei bărbaţi înarmaţi" într-un raid asupra unui spital din Cisiordania

Armata israeliană a declarat că forţele sale au ucis trei palestinieni înarmaţi într-un spital din Cisiordania, adăugând că unul dintre ei era suspectat că plănuia un atac iminent, ca şi raidurile transfrontaliere ale Hamas din 7 octombrie din Fâşia Gaza.

Comunicatul armatei a identificat ţinta principală a raidului de peste noapte asupra spitalului Ibn Sina din oraşul Jenin ca fiind un membru al mişcării militante islamiste, iar pe ceilalţi doi ca fiind membri ai Jihadului Islamic şi ai unui grup local de bărbaţi înarmaţi.

Nu a existat o confirmare imediată a identităţilor lor de către palestinieni. Postul de radio Vocea Palestinei a raportat uciderea a trei palestinieni la spital.

Qatar afirmă că propunerea de armistiţiu în Gaza va fi trimisă către Hamas, în timp ce războiul continuă

O propunere pentru încetarea luptelor din Fâşia Gaza şi pentru eliberarea ostaticilor va fi transmisă către Hamas, a transmis Qatarul.

Prim-ministrul Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, care a participat la discuţiile de duminică de la Paris, a declarat că s-au înregistrat "progrese" şi că părţile "speră să transmită această propunere către Hamas şi să ajungă la un punct în care să se angajeze în mod pozitiv şi constructiv în proces".

Şeicul Mohammed a confirmat că acest cadru, despre care a spus că ar putea duce la o încetare permanentă a focului, include un armistiţiu pe etape, în care femeile şi copiii ostatici vor fi eliberaţi mai întâi, iar ajutoarele vor intra în Gaza asediată.

Un oficial de rang înalt al Hamas, Taher al-Nunu, a declarat că Hamas doreşte o "încetare a focului completă şi cuprinzătoare, nu un armistiţiu temporar".

Guterres se va întâlni cu naţiunile donatoare după acuzaţiile aduse Agenţiei pentru refugiaţi palestinieni

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, se va întâlni marţi cu principalii donatori ai agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, după ce 12 dintre angajaţii acesteia au fost acuzaţi de Israel de implicare în atacurile din 7 octombrie, a declarat purtătorul său de cuvânt.

Mai multe ţări, printre care Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Japonia, au anunţat suspendarea finanţării viitoare a agenţiei.

"Secretarul general este personal îngrozit de acuzaţiile aduse angajaţilor UNRWA", a declarat luni Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al lui Guterres.

"Dar mesajul său către donatori - în special către cei care şi-au suspendat contribuţiile - este de a garanta cel puţin continuitatea operaţiunilor UNRWA, deoarece avem zeci de mii de angajaţi dedicaţi care lucrează în întreaga regiune."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici