Negocierile privind programul nuclear iranian ar trebui să progreseze mai repede, afirmă Rohani

Negocierile desfăşurate de Teheran şi marile puteri cu privire la programul nuclear iranian ar trebui să progreseze mai repede, a afirmat vineri preşedintele iranian, Hassan Rohani.

102 afișări
Imaginea articolului Negocierile privind programul nuclear iranian ar trebui să progreseze mai repede, afirmă Rohani

Negocierile privind programul nuclear iranian ar trebui să progreseze mai repede, afirmă Rohani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Progresele înregistrate (în negocieri) în ultimele zile au fost extrem de lente, în contextul în care a rămas foarte puţin timp pentru a găsi un acord", a subliniat Rohani, într-o conferinţă de presă.î

O nouă rundă de negocieri se desfăşoară în decursul a opt zile, la New York, în paralel cu lucrările Adunării Generale a ONU.

Marile puteri din grupul P5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa şi Germania) au stabilit cu Iranul termenul-limită de 24 noiembrie pentru a ajunge la un acord definitiv pe tema programului nuclear iranian.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a exprimat vineri "un optimism prudent" în legătură cu aceste negocieri.

"Negocierile mai au nevoie de timp; sunt dificile", a declarat Lavrov. În opinia lui Lavrov, "toate părţile sunt interesate de obţinerea unui acord, însă subiectele cele mai dificile" urmează să fie negociate.

Anterior, şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, a deplâns absenţa unui "progres semnificativ" la negocierile de la New York.

Israelul şi Occidentul suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici