Negocierile româno-americane privind scutul antirachetă, desfăşurate fără participarea NATO

NATO nu participă la negocierile dintre Statele Unite şi România, privind amplasarea unui sistem global de apărare antirachetă american, a declarat vineri, sub acoperirea anonimatului, un funcţionar al Alianţei Nord-Atlantice pentru pagina electronică a agenţiei RIA Novosti.

15 afișări
Imaginea articolului Negocierile româno-americane privind scutul antirachetă, desfăşurate fără participarea NATO

Negocierile româno-americane privind scutul antirachetă, desfăşurate fără participarea NATO

"Negocierile se desfăşoară între cele două părţi, NATO nu intervine", a declarat sursa citată, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică nu a decis încă înfiinţarea propriului sistem de apărare antirachetă.

Potrivit oficialului citat, Statele Unite negociau deja cu eventualii participanţi la scutul lor antirachetă dispuşi să primească pe teritoriul lor elemente ale acestuia.

Preşedintele român, Traian Băsescu, a anunţat joi decizia României de a găzdui pe teritoriul său rachete interceptoare cu rază medie de acţiune, care "vor fi operaţionale începând din 2015".

Potrivit Washingtonului, aceste rachete au ca scop să contracareze o "eventuală ameninţare" din partea Iranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici