Negocirile ruso-ucrainiene. Oficial rus: Ucraina ar putea fi trasformat într-un stat neutru cu un statut comparabil cu cel al Austriei şi Suediei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că transformarea Ucrainei într-un stat neutru, cu un statut comparabil cu cel al Austriei şi Suediei, este discutată în cadrul negocierilor cu Kievul şi ar fi un "compromis".

18118 afișări
Imaginea articolului Negocirile ruso-ucrainiene. Oficial rus: Ucraina ar putea fi trasformat într-un stat neutru cu un statut comparabil cu cel al Austriei şi Suediei

Negocirile ruso-ucrainiene avansează. Ucraina ar putea deveni un stat neutru cu un statut comparabil cu cel al Austriei şi Suediei

"Aceasta este o opţiune care este discutată acum şi care poate fi considerată un compromis", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, jurnaliştilor, sporind speranţele de a pune capăt celui mai mare război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, relatează The Guardian.

Negociatorul-şef al Rusiei în discuţiile cu Ucraina, Vladimir Medinsky, a declarat că modelele austriac şi suedez ar însemna că Ucraina îşi va putea păstra armata, dar nu va avea voie să găzduiască baze sau trupe străine.

La începutul zilei, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat pentru site-ul rusesc de ştiri RBC că unele părţi ale unui posibil acord de pace cu Ucraina sunt aproape de a fi convenite, după ce Kievul ar fi fost de acord să discute despre neutralitate

"Statutul de neutralitate este acum discutat în mod serios împreună, desigur, cu garanţii de securitate", a declarat Lavrov.

Ieri, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că Ucraina nu va deveni membră a NATO, ceea ce va fi văzut ca o concesie semnificativă faţă de Rusia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici