Nepoata lui Voronin, pe locul doi în topul copiilor miliardarilor din R.Moldova

Nepoata preşedintelui în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Ecaterina, ocupă locul al doilea în topul copiilor miliardarilor din această ţară, potrivit unui studiu realizat de publicaţia americană "Novoe russkoe slovo" (NRS), scrie Jurnal de Chişinău.

398 afișări
Imaginea articolului Nepoata lui Voronin, pe locul doi în topul copiilor miliardarilor din R.Moldova

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto)

Este brunetă, înaltă şi slabă, moştenitoare a unui fabulos imperiu.

Astfel o descrie pe nepoata lui Vladimir Voronin publicaţia americană, care prezintă un top al copiilor miliardari din Comunitatea Statelor Independente, printre care şi Republica Moldova.

Deşi aceasta din urmă nu figurează la capitolul miliardarilor, doi moştenitori moldoveni vor beneficia de milioane de dolari, scrie publicaţia.

NRS a nominalizat cele mai bogate două familii din R.Moldova şi pe moştenitorii acestora.

Cea mai bogată este familia lui Anatol Stati. Gabriel Stati, în vârsta de 32 de ani, este principalul moştenitor al averii familiei.

"Din generaţia tânără se evidenţiază Ecaterina Voronin, nepoata preşedintelui R.Moldova. Fiica lui Oleg Voronin, om de afaceri şi bancher, a absolvit Liceul "A. Puşkin" de la Chişinău şi a plecat la studii la Londra. Ecaterina însăşi a declarat, într-un interviu acordat unui post de televiziune local, că este posibil să nu se mai întoarcă în Moldova", scrie NRS.

Autorii articolului invocă o serie de zvonuri, potrivit cărora în primavara lui 2007 Oleg Voronin ar fi sărbătorit împreună cu familia primul său miliard de dolari.

Publicaţia îi nominalizează pe cei mai bogaţi moştenitori şi din alte state ale CSI şi Ţările Baltice, dar precizează că, în ultimii trei ani în topul est-european al bogătaşilor au figurat şase ucraineni, cinci români, patru polonezi, doi cehi, un om de afaceri din Serbia, unul din Muntenegru şi unul din Bulgaria, pe când moldoveni, "la fel ca şi înainte, nu sunt".

Autorii articolului explică situaţia prin faptul că informaţiile privind situaţia financiară din ţară nu au caracter public, decât prin aceea că din R.Moldova s-ar scoate importante sume de bani în "paradisurile" fiscale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici