Nepotul disidentului chinez Chen Guangcheng, condamnat la închisoare în China

Nepotul disidentului chinez orb Chen Guangcheng a fost condamnat la trei ani de închisoare de o instanţă din China, pentru că ar fi agresat agenţii de poliţie ce îl căutau pe unchiul său, informează BBC News online.

93 afișări
Imaginea articolului Nepotul disidentului chinez Chen Guangcheng, condamnat la închisoare în China

Nepotul disidentului chinez Chen Guangcheng, condamnat la închisoare în China (Imagine: Shutterstock)

Disidentul Chen Guangcheng s-a refugiat la începutul acestui an în sediul ambasadei americane din Beijing, iar în prezent este în Statele Unite.

Imediat după ce dispăruse de la domiciliu, autorităţile chineze au percheziţionat locuinţele rudelor disidentului, iar nepotul acestuia, Chen Kegui, a fost arestat pentru implicare într-o altercaţie cu poliţia.

Disidentul a exprimat temeri că autorităţile se vor răzbuna pe rudele lui după plecarea sa în Statele Unite.

Autorităţile susţin că nepotul disidentului, Chen Kegui, a agresat agenţi de poliţie, deşi martorii afirmă că a fost vorba de autoapărare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici