"Nesustenabilă". Pentagonul respinge propunerea Poloniei de a-şi transfera avioane de luptă către SUA pentru a fi livrate Ucrainei

Pentagonul a respins propunerea Poloniei de a-şi transfera avioanele de vânătoare MiG-29 în Statele Unite pentru a fi livrate Ucrainei, considerând-o "nesustenabilă", a declarat marţi secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby. "Nesustenabilă"

48965 afișări
Imaginea articolului "Nesustenabilă". Pentagonul respinge propunerea Poloniei de a-şi transfera avioane de luptă către SUA pentru a fi livrate Ucrainei

"Nesustenabilă". Pentagonul respinge propunerea Poloniei de a-şi transfera avioane de luptă către SUA pentru a fi livrate Ucrainei

Pentagonul este în contact cu guvernul polonez în legătură cu această problemă, dar propunerea Poloniei arată "complexitatea" transferului de avioane de luptă către Ucraina, a declarat Kirby în comunicat.

"Pur şi simplu nu ne este clar că există o justificare substanţială pentru aceasta", a spus Kirby. "Vom continua să ne consultăm cu Polonia şi cu ceilalţi aliaţi ai noştri din NATO cu privire la această problemă şi la provocările logistice dificile pe care le prezintă, dar nu credem că propunerea Poloniei este una sustenabilă".

Anterior, marţi, guvernul polonez a propus mutarea tuturor avioanelor MiG-29 la baza aeriană Ramstein a Forţelor Aeriene americane din Germania, potrivit unei declaraţii a Ministerului de Externe. Guvernul american le-ar furniza apoi Ucrainei, a precizat ministerul. În schimb, Polonia a solicitat avioane de luptă folosite pentru a înlocui MiG-29.

Dar Kirby a declarat că ideea, aşa cum a fost expusă de Polonia, este prea riscantă, în condiţiile în care SUA şi NATO încearcă să evite un conflict direct între alianţă şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici